تحولات لبنان و فلسطین

رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور با اشاره به اینکه سازمان ثبت احوال درگاه ورودی و از عوامل اصلی تحقق دولت الکترونیک در کشور است، گفت: آمارهای حیاتی با رویکرد صحیح و ویژگی‌های بومی می‌تواند نقطه آغاز هر حرکتی برای تحقق دولت الکترونیک باشد.

آمارهای حیاتی با ویژگی‌های بومی، نقطه آغاز تحقق دولت الکترونیک است

به گزارش قدس آنلاین از سازمان ثبت احوال کشور میثم لطیفی در نشستی با رییس سازمان ثبت احوال کشور و در بررسی مسائل و مشکلات منابع انسانی، ظرفیت ها و ساختار تشکیلاتی این سازمان  افزود:اطلاعات سازمان ثبت احوال منحصر به فرد است و نظام برنامه ریزی کشور نیازمند این اطلاعات است.

وی به اهمیت و ظرفیت سازمان ثبت احوال کشور اشاره و خاطرنشان کرد: سازمان ثبت احوال پیش ران دولت الکترونیک است و می تواند نقطه آغاز هر حرکتی در تحقق آن باشد چرا که  اطلاعات موجود در ثبت احوال منحصر به فرد است و از هیچ مرجع دیگری قابل وصول نخواهد بود.

لطیفی گفت: امروزه ثبت آمارهای حیاتی در دنیا دارای اولویت زیادی است و دنیا عملاً از نظام سرشماری و گردآوری اطلاعات فاصله می گیرد.

بانک اطلاعاتی جامع احوال متعالیه افراد تدوین شود

وی با اشاره به پس زمینه ارزشی داده های آماری افزود: در حال حاضر اطلاعاتی که درخصوص وقایع حیاتی ثبت می شود بیشتر ناظر بر احوال نباتیه فرد از قبیل تاریخ تولد یا وفات و امثالهم است، حال آنکه مواردی از قبیل سلامتی جسم و روح و دانش و سلامتی افراد و در یک کلام احوال متعالیه هر شخص نیز باید ثبت و ضبط و یک بانک اطلاعاتی جامع در این محدوده تدوین شود.

 وی افزود: با توجه به اینکه در نگاه اسلامی، خانواده از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است شکل گرفتن پایگاه سببی و نسبی برای شناسایی خانواده ها بسیار حائز اهمیت و منشاء اثر است و باید دقت کنیم تا فرد در بستر خانواده نیز تعریف و مطرح می شود و متصل شدن این اطلاعات به ویژگی های جغرافیایی و بومی، می تواند نقطه عزیمتی برای آمایش سرزمینی، برنامه ریزی و تخصیص منابع باشد.

رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور افزود: برای ایجاد ارتباط و شناخت مناسب از دستگاههای مختلف، میزهای تخصصی شناخت دستگاه ها را تشکیل داده ایم که موضوعات مختلفی از قبیل ساختار، جایگاه مجموعه در پیکره بندی دولت الکترونیک، سرمایه انسانی و سلامت اداری را رصد می کنند و یک تصویر فرضی را از شرایط و نیازهای دستگاه ارائه می دهند که لازم است با همکاری هر دستگاه این تصویر ترمیم و تکمیل شود.

مهمترین اقدام ثبت احوال هویت بخشی به اشخاص است

همچنین در این نشست رئیس سازمان ثبت احوال کشور نیز با اشاره به شرایط حاکمیتی و حساسیت مأموریت های سازمان ثبت احوال گفت: مهمترین اقدام این سازمان هویت بخشی به اشخاص است و هر واقعه ای درخصوص اشخاص حقیقی و حقوقی با موضوع هویت افراد آغاز می شود و در عین حال سازمان ثبت احوال درگاه ورود به خدمات دولت الکترونیک است و از این حیث نقشی ممتاز و منحصر به فرد را دارد.

هاشم کارگر افزود: همین جایگاه و نقش آفرینی خاص، تحول و تعالی را چه در حوزه ساختار و چه در حیطه مأموریت های سازمان الزامی می سازد. این دو موضوع لازم و ملزوم یکدیگرند و با برخورداری از یک ساختار کهنه نمی توان انجام بهینه مأموریت های جدید را انتظار داشت.

وی خاطر نشان کرد:  این نگاه تحول محور درروزآمدسازی مأموریت ها و وظایف سازمان ثبت احوال و عدم اکتفا به ثبت رویدادهای حیاتی چهارگانه تجلی یافته است، به نحو بارزی در نقطه نظرات جناب آقای دکتر لطیفی رویکردهای تخصصی سازمان اداری و استخدامی کشور نیز به چشم می خورد.

کارگر افزود: سازمان ثبت احوال کشور  با توجه به قابلیت های موجود، آمادگی دارد در مسیر دولت الکترونیک و تحقق سازمانی هوشمند همکاری کامل را با سازمان امور اداری و استخدامی به عمل آورده تا با توجه به جایگاه این سازمان در دولت الکترونیک زمینه حرکت سایر دستگاه ها و سازمان ها در این مسیر فراهم و تسهیل کند.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور گفت: پدیده های آموزش، روزآمدسازی قوانین، بازتعریف مأموریت ها و اصلاح ساختار همه در یک قالب همگرا قابل تعریف هستند و در بسیاری از این زمینه ها مساعدت سازمان اداری و استخدامی قطعاً بسیار مؤثر و مفید است.

کارگر حرکت به سوی GIS  (سیستم اطلاعات) جمعیتی و نیز توسعه پایگاه سببی و نسبی را از جمله برنامه های مهم سازمان برشمرد و افزود: به رغم کاستی های موجود، در نداشته ها متوقف نمی مانیم و با تکیه بر توانمندی های موجود با بیشترین ظرفیت و به صورت جهادی و گام به گام رو به جلو حرکت می کنیم.

در این نشست همچنین پیرامون شرایط سرمایه های انسانی موجود و توسعه آن در سازمان ثبت احوال کشور، مسائل مربوط به تشکیلات فعلی و پیشنهادات مرتبط با بهبود آن، وجود پست های خالی و مجوزهای استخدامی اخذ شده، موضوع نیروهای قراردادی موضوعات و مشکلات معیشتی کارکنان و چگونگی رفع آنها نیز تبادل نظر به عمل آمد.

در حاشیه این نشست معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور و هیأت همراه از فرآیند صدور کارت هوشمند ملی و مرکز داده اصلی سازمان ثبت احوال بازدید و در جریان اقدامات و پیشرفت های صورت گرفته در این زمینه قرار گرفتند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.